Modul III
29 mai 2021 și 03 iulie 2021

Evaluare și diagnostic pe baza primelor lădițe și a testelor proiective de desen

Formator: Anke Seitz (Germania)

Training online prin platforma Zoom.

Al treilea modul de Sandplay Therapy din anul 2021 va fi susținut, în două părți disctincte, de formatoarea Anke Seitz (Germania), Teaching Members ISST (International Society for Sandplay Therapy), membră a Deutsche Gesellschaft für Sandspieltherapie (Asociația Germană pentru Terapia prin Jocul cu Nisip). Fiecare parte va avea durata de 7 ore si jumatate, urmând să se desfășoare în datele de 29 mai 2021 și de 03 iulie 2021, în intervalul orar 10:00 – 17:30.

Orele de training sunt recunoscute de ISST (verificați condițiile pe site-ul oficial sau luați legătura cu noi pentru alte informații).

Despre training

Sandplay-ul poate servi ca un instrument de evaluare util în psihoterapia clienților noștri. Folosit în combinașie cu teste proiective, putem obține informații semnificative din punct de vedere diagnostic pentru a dezvolta ipoteze referitoare la psihodinamică. În timpul atelierului vom prezenta un test proiectiv special de desen, care a fost inventat la C.G.Jung-Institute din Stuttgart/ Germania. Pe fundalul înțelegerii simbolurilor pe care ne-o oferă perspectiva psihologiei analitice, vom descrie simbolurile de casă, copac, foc, apă și ființă umană în general și cu referire la acest test. Vom ilustra implementarea practică a acestui test prin exemple variate, testul fiind folosit în combinație cu lădițe de sandplay inițiale. Vom reflecta la posibilele insighturi pe care folosirea împreună a celor două instrumente ni le poate aduce.

Partea a doua va fi o zi de training practic în care vom aplica informațiile și vom analiza și ne vom consulta pe marginea lădițelor. Pentru aceasta vom invita participanții să prezinte testele pe care le-au aplicat clienților și lădițele lor inițiale pentru a le analiza în această zi de formare.

Se va lucra interactiv în ambele zile, fiind binevenite întrebările și comentariile. Se asigură traducere.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari, studenți în ultimul an la psihologie.

Costul modulului

Costul acestui modul este împărțit astfel: pentru o zi de formare costul este de 80 euro, care se achita in lei la cursul BNR din ziua plății. Pentru plata integrală în avans, costul este de 150 euro, care se achită în lei la cursul BNR din ziua plății.
Se achită un avans prin transfer bancar de 50% până la dată de 22 mai, respectiv 26 iunie 2021. Restul sumei poate fi achitat prin transfer bancar până în ziua participării. Avansul reprezintă garanția participării la workshop și nu se returnează în caz de neparticipare.
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Datele privind locația și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.

Programul va fi sâmbătă de la ora 10:00 la ora 17:30, cu două pauze de cafea pe zi și o pauză de prânz de o oră.

 

Formator

Anke Seitz este analist jungian și terapeut Sandplay cu o deosebită experiență în lucrul cu copiii și adolescenții și un apreciat formator ISST din noua generație. Este un formator îndrăgit de participanții la modulele noastre de formare și foarte apreciat pentru profesionalism și abordare.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!