Basmele, miturile și poveștile personale ale clienților.
Traumele transgeneraționale în Sandplay

Formator: Elvira Valente (ITA)

data: 13 – 14.07.2024
sâmbătă, orele 9:00 -18:30
duminică, orele 9:00-14:30

București, live

„Basmele sunt precum marea, în timp ce legendele și miturile sunt asemenea valurilor de la suprafață: poveștile reflectă scheletul psihicului…. mitul este mai aproape de conștiință și mai încărcat cu conținuturi culturale.” (M.L.Von Franz)

În basme găsim motive legate de viața cotidiană: conflicte cu părinții, frații și surorile, invidia părinților asupra copiilor lor, suferința de a fi respins, incestul, relațiile dificile dintre bărbați și femei, lupta pentru putere etc. Toate aceste teme, atât de răspândite și cunoscute nouă tuturor, sunt reprezentate în lădițele de Sandplay pe un fundal arhetipal care le conferă o semnificație universală și profundă, dar ne sugerează și posibile soluții.

Memoria transgenerațională în terapia Sandplay

Transmiterea transgenerațională a traumei este un fapt fiziologic, care ne vizează pe toți. Acest fenomen se răsfrânge asupra hărții complexelor, aspectelor de Anima/Animus și de Umbră. Cu cât sunt mai inconștiente aceste aspecte la părinți, cu atât mai ușor sunt transmise copiilor.

„În timp ce sculptam blocurile de piatră, am devenit conștient de legătura fatală cu strămoșii mei. Am sentimentul clar că mă aflu sub influența lucrurilor și problemelor lăsate neterminate sau la care nu au găsit răspuns părinții mei, bunicii sau chiar cei mai îndepărtați strămoși. Adesea, mi se pare că există o karma impersonală în familie, care se transmite de la părinți la copii.” (C.G. Jung)

Seminarul va fi experiențial și interactiv și se va desfășura live, în București. Locația și alte detalii organizatorice vor fi comunicate celor înscriși.

Taxa de participare pentru cei inscriși în formare este de 850 lei, iar pentru alți participanti este de 950 lei.
Inscrierile pe adresa [email protected] sau accesand linkul inscrieri. Vă rugăm să completați în formular datele de contact complete, inclusiv adresa de email.

Formatoare italiană Elvira Valente (Training Analyst and Supervisor, C.G. Jung Institute-Zurich, IAAP Member ISST Teaching Member, AISPT Teaching Member) este o personalitate iubită și binecunoscută în comunitatea de Sandplay Therapy din lume, dar și de la noi. A fost prezentă în repetate rânduri în România pentru a ne susține în procesul de formare și revine în țară acum, pentru prima dată după pandemie.