Istoria, teoria și aplicațiile clinice ale terapiei prin joc

You are currently viewing Istoria, teoria și aplicațiile clinice ale terapiei prin joc

Formator: Rosalind Heiko, Ph.D. (SUA)
Datele: 28-29 January 2023, 13:00-18:30
Format: Online

Grup: Participanții anului 2 de formare Sandplay

Obiectivele atelierului:

Discutăm despre ce este jocul, atât din punctul de vedere al dezvoltării, cât și de-a lungul vieții. Ce este jocul în diferite situații: cu familia și prietenii, la școală, în dragoste, la serviciu și în lume. Vom explora câteva dintre elementele de neuroștiință legate de jocul cu valențe de vindecare.

Identificăm diferite tipuri de joc (jocul de acordare, ce implică corpul și mișcarea, jocul cu obiecte, imaginativ, social, prietenia și apartenența, jocul de luptă, jocul festiv și ritualul, poveștile și narațiunea, jocul transformator și creativ).

Discutăm despre istoria terapiei prin joc.

Discutăm unele dintre teoriile și abordările majore ale terapiei prin joc (terapia centrată pe client, adleriană, psihodinamică, jungiană, cognitiv-comportamentală, jocul în natură, abordările integrative, Theraplay, terapia asistată de animale) și explorăm unele dintre considerentele culturale relevante atunci când lucrăm în terapia prin joc.

Identificăm unele dintre aplicațiile clinice ale terapiei prin joc cu diverse populații: în intervențiile în traumă și dezastru bazate pe joc, cu populații neurodiverse, cu adolescenți care folosesc jurnalul, imaginația ghidată, povestiri, arte expresive și desen, lădițele cu nisip de grup.