Multiplele aspecte ale transfer / contratransferului în Terapia Sandplay

You are currently viewing Multiplele aspecte ale transfer / contratransferului în Terapia Sandplay

Data: 18-19.06.2022 | Formator: Anke Seitz (GER)

Geneza intersubiectivă a Sinelui.

Bolile psihice se dezvoltă între oameni. Ele pot fi, de asemenea, vindecate numai între oameni. Interrelațiile complexe din Sandplay-ul Jungian cuprind nu numai principiul dialectic al conștiinței și inconștientului, ci și schimbul dialogic, emoțional dintre terapeut și pacient. C.G. Jung a fost unul dintre primii care a identificat potențialul terapeutic al contratransferului și a subliniat semnificația tărâmului Inconștientului comun, în care intră în joc tot felul de influențe reciproce, dar și fenomene arhetipale – dacă noi, ca terapeuți, ne putem deschide și permite să fim parte a procesului, și nu doar privitori.

În special în fața crizelor globale, noi, terapeuții, ne aflăm, ca să spunem așa, în aceeași barcă cu pacienții noștri. Prin urmare, Inconștientul nostru comun poate fi plin de propriile noastre conținuturi „nedigerate”, din păcate.

Ce înseamnă acest lucru pentru spațiul intersubiectiv? Seminarul își propune, de asemenea, să ofere oportunitatea de a căuta împreună răspunsuri la această întrebare, alături de reflecții teoretice, studii de caz, experiență personală și exerciții terapeutice practice.

Înscriere program de formare