Impresii de la primul modul de formare din 2020

Luna februarie a anului acesta s-a încheiat cu un nou început pentru comunitatea noastră: primul modul de formare al anului: „Sandplay cu copiii și relația cu familia”. A avut-o în rolul de formator pe colega noastră Marina Ionescu, primul terapeut Sandplay acreditat din România și primul formator recunoscut de institutul international, ISST.

De puține ori mi-a fost dat să particip la un atelier de formare mai interactiv. Participanții au venit în mod evident pregătiți cu numeroase întrebări și au renunțat repede la inhibiții, ceea ce a creat o atmosferă de învățare ideală. Informații valoroase despre modul cum reflectă Sandplay-ul copiilor procesul lor de dezvoltare, blocajele și dificultățile lor emoționale, elemente legate de prognostic au fost discutate pe larg în cursul formării. De asemenea, Marina a oferit un model foarte practic al modului în care analizăm relația terapeutului cu familia și disponibilitatea familiei pentru proces, dar și soluții referitoare la modul în care construim relația cu părinții.

Fiecare zi de formare s-a încheiat cu un exercițiu „hands on”, în care fiecare participant a fost invitat să lucreze în lădiță, să asiste sau să observe, fiind punctate elementele importante necesare unei bune introduceri a clienților în Sandplay.

Ca o mărturie de neșters a acestei formări, rămân amintirile noastre foarte plăcute (ca de Mărțișor!), mărțișoarele primite și imaginile pe care vă invit să le vedeți.
Autor:
Gabriela Deniz,
Terapeut Sandplay în formare,
membru fondator IST