Modul II
19 - 21 iunie 2020

Sandplay cu adulții - Simbolul și energia simbolului în Sandplay

Formatori: Carlo Paolo Ruffino și Elvira Valente

Training online prin platforma Zoom.

Al doilea modul de Sandplay Therapy din anul 2020 va avea loc online, din cauza actualelor condiții, va cuprinde supervizare de grup și 2 zile de training și va fi susținut de Carlo Ruffino și Elvira Valente, Teaching Members ISST (International Society for Sandplay Therapy).

Orele de training și supervizare sunt recunoscute de ISST, cu mențiunea că sunt recunoscute numai maxim 20 de ore de training online.

19 iunie
Supervizare de grup
:

Modalități practice de analiză a procesului sandplay în diferite etape. Supervizarea oferă un spațiu sigur și confortabil în care puteți învață și discuta liber aspecte importante ale procesului terapeutic.

În funcție de cerere, se organizează două grupuri de supervizare, a câte 4 ore fiecare, unul dimineața cu supervizorul Carlo Ruffino, unul după-amiază, cu Elvira Valente. Numărul este limitat la 10 persoane/grup. Înscrierea se va face în funcție de plata avansului. Pentru cei care doresc, se pot înscrie la ambele grupuri de supervizare.

20 - 21 iunie

Training

Cele două zile de training vor fi o reflecție asupra multiplelor semnificații simbolice ale apei în terapia Sandplay. În prima zi, training-ul va avea ca scop să ilustreze aspectele practice ale Sandplay Therapy (ladița de sandplay, colecția, cadrul de lucru), principalele aspecte care trebuie luate în considerare în interpretarea unei imagini cu nisip, inclusiv modul în care se manifestă în ladița cu nisip etapele de evoluție, relația cu vârsta și se va încheia cu prezentarea unui exemplu de lucrare de simbol (dr. Carlo Ruffino). In a doua zi, dr. Elvira Valente va prezenta aspecte teoretice legate de rolul simbolului si manifestarile diferite ale acestuia in nisip. Partea teoretică va fi însoțită de exemple clinice care vor reprezenta un punct de plecare pentru o discuție de grup și un schimb de experiențe. Acest eveniment permite împărtășirea experiențelor cu terapeuții care operează în diferite contexte culturale.

Se va lucra interactiv, fiind binevenite întrebările și comentariile. Se asigură traducere.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 600 lei. Pentru cei care participă doar la training costul este de 450 lei, costul numai al supervizării fiind de 200 lei/grup (4h).
Plata se face astfel: se achită un avans prin transfer bancar de 50% până la dată de 10 iunie. Restul sumei poate fi achitat prin transfer bancar până la dată de 19 iunie. Avansul reprezintă garanția participării la workshop și nu se returnează în caz de neparticipare.
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Datele privind locația și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.

 

Formatori

Carlo Ruffino și Elvira Valente sunt formatori ISST cu o bogată experiență clinică în practica privată și în lucrul cu pacienții psihiatrici.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!