Modul IV
31 oct. - 01 nov. 2020

Imaginarea sursei creativității -
Funcția transcendentă și rolul fanteziei, simbolului și jocului în Sandplay

Formator: Anke Seitz (Germania)

Training online prin platforma Zoom.

SEE ENGLISH VERSION

Al patrulea modul de Sandplay Therapy din anul 2020 va avea loc tot online și va consta din două zile de training cu formatoarea Anke Seitz (Germania), Teaching Members ISST (International Society for Sandplay Therapy), membră a Deutsche Gesellschaft für Sandspieltherapie (Asociația Germană pentru Terapia prin Jocul cu Nisip).

Orele de training și supervizare online sunt recunoscute de ISST (verificați condițiile pe site-ul oficial sau luați legătura cu noi pentru alte informații).

Despre training

31 oct. - 01 nov.

Fantezia, simbolul și jocul au roluri centrale în dezvoltarea individului. Ce este eficient în Sandplay Therapy, atunci când privim jocul dintr-o perspectivă analitică? În aceast training online vom învăța și vom experimenta activități de mediere și de tranziție din Sandplay Therapy, în special despre conceptul de bază al lui Jung, „funcția transcendentă” creatoare de simboluri, care a anticipat ideile lui Winnicott despre joc cu câteva decenii. De asemenea, dorim să reflectăm asupra rolului terapeutului și a atitudinii simbolice în lucrul cu funcția transcendentă. Conceptele teoretice vor fi ilustrate prin material clinic.

Se va lucra interactiv, fiind binevenite întrebările și comentariile. Se asigură traducere.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 100 euro, care se achita in lei la cursul BNR din ziua plății. 
Plata se face astfel: se achită un avans prin transfer bancar de 50% până la dată de 15 octombrie. Restul sumei poate fi achitat prin transfer bancar până la dată de 30 octombrie. Avansul reprezintă garanția participării la workshop și nu se returnează în caz de neparticipare.
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Datele privind locația și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.

Programul va fi sâmbătă și duminică de la 09:30 la 18:30, cu două pauze de cafea pe zi și o pauză de prânz de o oră.

 

Formator

Anke Seitz este analist jungian și terapeut Sandplay cu experiență în lucrul cu copiii și adolescenții și un apreciat formator ISST din noua generație.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!