Modul I
27 - 28 februarie 2021

Fundamentele Sandplay-ului

Formatori: Dr. Rosalind Heiko (SUA) și
Marina Ionescu (Rom)

Training online prin platforma Zoom.

SEE ENGLISH VERSION

Primul modul de Sandplay Therapy din anul 2021 se va desfășura pe platforma Zoom online. Vor fi două zile de training cu doi formatori, Dr. Roz Heiko și Marina Ionescu, Teaching Members ISST (International Society for Sandplay Therapy).

Orele de training online sunt recunoscute în întregime de ISST până la data de 31 iunie 2021 (verificați condițiile pe site-ul oficial sau luați legătura cu noi pentru alte informații).

Despre training

27 - 28 februarie

Acest training special despre fundamentele terapiei Sandplay va acoperi toate temele importante din Sanplay și conceptele jungiene relevante, așa cum se aplică ele în metoda clasică a Dorei Kalff. Vom explora poveste dezvoltării metodei, despre fondatoare și cei care i-am urmat, istoria Sandplay-ului și aspecte teoretice jungiene necesare în această terapie: structura psihicului, dinamica psihică, procesul simbolic, teme importante în sandplay, precum elementele (vânt, foc, pământ, apă). De asemenea, vom aborda perspectiva neurobiologică, vom discuta despre procesul personal și de ce este crucial pentru învățarea metodei și despre modul în care puterea jocului stă la baza conceptelor fundamentale de Simbol, Spațiu, Amplasare, Prezență, Conținere, Limite.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 100 euro, care se achita in lei la cursul BNR din ziua plății. 
Plata se face astfel: se achită un avans prin transfer bancar de 50% până la dată de 20 februarie. Restul sumei poate fi achitat prin transfer bancar până la dată de 27 februarie. Avansul reprezintă garanția participării la workshop și nu se returnează în caz de neparticipare.
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Linkul de conectare și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.

 

Formator

Dr. Roz este o formatoare ISST cunoscută comunității noastre și foarte apreciată și, de asemenea, este terapeut de familie și terapeut prin joc, practicant EMDR acreditat în SUA și internațional.

Marina Ionescu este primul trainer acreditat ISST din România și practică terapia Sandplay de peste 10 ani. Este, de asemenea, terapeut acreditat în metoda AT și hipnoterapie ericksoniană.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!