Modul V
06 - 07 nov. 2021

„De la Matriarhat la Patriarhat"
Teoria dezvoltarii a lui Erich Neumann si reprezentarea ei in Sandplay

Formator: Anke Seitz (GER)

Training online prin platforma Zoom.

Al cincilea modul de Sandplay Therapy din anul 2021 va avea loc online si va consta din două zile de training cu formatoarea Anke Seitz, Teaching Members ISST (International Society for Sandplay Therapy), membră a Deutsche Gesellschaft für Sandspieltherapie (Asociația Germană pentru Terapia prin Jocul cu Nisip).

Orele de training și supervizare online sunt recunoscute de ISST (verificați condițiile pe site-ul oficial sau luați legătura cu noi pentru alte informații).

Despre training

06 - 07 noiembrie

Teoria dezvoltarii a lui Erich Neumann descrie stadiile arhetipale ale dezvoltarii Eului, ce deriva din mituri si se bazeaza pe conceputul de arhetipuri al lui C.G. Jung. El vede principalul obiectiv al copilului ca fiind acela de detasare psihologica de Marea Mama si consolidarea graduala a Eului (Axa Eu – Sine).
Dora Kalf face referire la etapele de dezvoltare ale lui Erich Neumann. Comparatia acestor stadii de dezvoltare in terapia prin sandplay ne arata bogatia si diferentierea despre care vorbeste Neumann.
In acest seminar vom explora teoria lui Erich Neumann cu terminologia specifica, diverse exemple si un caz care ilustreaza aceasta. Participantii sunt invitati sa prezinte exemple de cazuri.
 

Se va lucra interactiv, fiind binevenite întrebările și comentariile. Se asigură traducere.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 740 lei (12 ore certificate IST si ISST). 
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Datele privind locația și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.

 

Formator

Anke Seitz este analist jungian și terapeut Sandplay cu experiență în lucrul cu copiii și adolescenții și un apreciat formator ISST din noua generație.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!