Modul VI
04 decembrie 2021/15 ianuarie 2022

Sandplay cu adulții

Formator: Marina Ionescu (ROM)

Training online prin platforma Zoom.

Vă invităm la al 6-lea modul de Sandplay Therapy din anul 2022 care va avea loc online, pe platforma Zoom,  și pentru confortul participanților este împărțit în două părți. Prima zi de formare va avea loc pe data de 4 decembrie, iar a doua pe data de 15 ianuarie, anul viitor. Formator este Marina Ionescu, singurul formator din România recunoscut de ISST.

Pentru orele de formare primiți certificat din partea IST România, fiind recunoscute de ISST.

Descriere

Acest curs va fi impartit in 2 workshopu-uri in care vom aborda prezentarea in sandplay specifica in lucrul cu clientii adulti, provocarile care apar in munca cu acestia precum si modalitati de interpretare si analiza a procesului sandplay cu adultii.

In primul workshop ne vom familiariza cu:

–         prezentarea sandplay-ului pentru clientii adulti

–         importanta aliantei terapeutice inainte de inceperea procesului sandplay si modul in care aceasta poate afecta procesul

–         identificarea si analiza rezistentelor clientilor la lucrul cu nisipul si modalitati de gestionare ale acestora prin analiza proceselor in sandplay

In al doilea workshop ne vom concentra pe:

–         modalitati de inregistrare a informatiilor in cadrul procseului de sandplay

–         modalitati de prezentare a lucrului cu adultii in sandplay pentru tipologii diferite

–         modalitati de lucru cu clientii adulti cand nu doresc sa lucreze in sandplay (visele, povesti scenariale, metafora terapeutica, etc.)

Participantii vor putea descoperi, printr-un mod interactiv, complexitatea lucrului cu adultii in sandplay si vor putea dezvolta o perspectiva personala despre abordarea sandplay in practica din cabinet.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 740 lei.
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Linkul de conectare și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.

 

Formatori

Marina Ionescu este formator ISST cu o bogată experiență clinică în practica privată. Acreditata ISST Teaching Member si  psihoterapeut în Analiza Tranzactionala. Lucreaza in practica privata din 2006 cu adulti, copii, adolescenti si familiile acestora. Psihoterapeut Sandplay Therapy, Formator si Supervizor ISST (2019). Este Presedinte IST (Institutul de Sandplay Therapy din Romania). Lucreaza in Bucuresti precum si cu grupuri in toata lumea.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!