Modul II
27 martie și 24 aprilie 2021

Structura psihicului

Formator: Dr. Carlo Ruffino (ITA)

Vă invităm la al doilea modul de Sandplay Therapy din anul 2021, care va avea loc online prin platforma Zoom. Acesta este format din două zile de training, dar împărțite astfel: prima parte va avea loc pe data de 27 martie (6 ore) și a doua parte, pe 24 aprilie (6 ore). Formatorul va fi Carlo Rufino, din Italia, Teaching Member ISST (International Society for Sandplay Therapy).

Cele două zile de training își propun să prezinte structura psihicului din perspectiva lui C.G Jung cu diferitele sale niveluri, de la conștiință la instincte și corp / materie. Vor fi abordate și cele mai importante concepte ale psihologiei analitice: complexe, arhetipuri, Sinele, Persona, Anima / Animusul, Umbra. Seminariile oferă spațiu amplu pentru discuții pe temele propuse.

Cine poate participa

Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari, studenți la psihologie aflați în ultimul an de studiu.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 370 ron pe zi (sau 75 euro/zi). 

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected].

Program și locație

Cei înscriși vor primi detalii și linkul de conectare pe email.

Formator

Carlo Ruffino este Training Analyst acreditat de Institutul Jung din Zürich și ISST Teaching Member. Lucrează în practica privată ca psihoterapeut, analist jungian, terapeut Sandplay și psihodramatist. Profesor și supervizor ISST, AISPT, IAAP,  Institutul C.G. Jung din Zürich. Locuiește în Torino, Italia. 

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!