TEME AVANSATE ȘI CONCEPTE JUNGIENE ÎN SANDPLAY
SERIE DE SEMINARII SCURTE

Începând cu acest an, IST va organiza o serie de seminarii scurte pe teme avansate de Sandplay și concepte jungiene, așa cum se aplică ele la metoda clasică a Dorei Kalff de Sandplay. Vom explora și aprofunda împreună subiecte precum: co-transfer, temenos în perspectiva clientului și experiența spațiului relațional dintre terapeut și client, rolul terapeutului de a crea un spațiu sigur și protejat, cercetări noi în Sandplay, dar și alte subiecte importante pentru dezvoltarea abilităților terapeutice și de evaluare ale terapeuților Sandplay. Lecturile recomandate pe diverse teme specifice vor oferi un background solid pentru studiile noastre, iar, în timpul seminariilor, ne vom angaja în discuții interesante legate de aceste aspecte ale Sandplayului. Întrebările de la participanți sunt binevenite, îi încurajăm să întrebe lucruri relevante pentru practica lor, pentru a putea discuta pe marginea lor. Vizitați în continuare site-ul nostre www.sandplay.ro pentru a fi la curent cu noile topici aduse în discuție de fiecare seminar.

Seminar I
Spațiu relațional și co-transfer

Formatori: Dr. Rosalind Heiko (USA) și
Marina Ionescu (Ro)

Seminar online prin platforma Zoom

durata de 3 ore

Perioada:
partea I: 23 ian. 2021, orele 17:00 – 20:00
partea a II-a: 12 mar. 2021, orele 17:00 – 20:00

Primul seminar din seria pe care v-o propunem în acest an va avea ca temă spațiul relațional și co-transferul. Dr. Roz ne va familiariza cu perspectiva lui Kay Bradway și Linda Cunningham din propria carte și din cartea celor două autoare. Seminarul se va concentra asupra rolului prezenței terapeutului. (Discuțiile se vor baza pe lecturile mai sus amintite, dar și pe noua ediție a cărții Dorei Kalff.) Participanții vor primi o bibliografie cu referire la temele pe care le discutăm și pot adresa întrebări pe marginea lor.

Seminarul are două părți.

Se va lucra interactiv, în limita timpului disponibil. Se asigură traducere.

Cine poate participa

Acesta este un seminar la care sunt invitați să participe în special cei care sunt familiarizați cu terapia Sandplay.

Costul seminarului

Costul fiecărei părți a seminarului, cu durata de 3 ore fiecare, este de 195 lei. Pentru prima parte puteți achita integral în contul IST până la data de 22 ian. 2021., pentru a doua parte până la data de 11 mar. 2021.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.

Program și locație

Cursul va avea loc online, pe Zoom. Cei înscriși vor primi din timp informațiile necesare pentru logare.

Formatori

Dr. Rosalind Heiko și Marina Ionescu sunt formatori ISST cu o bogată experiență clinică în practica privată.

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.