Teoria Dorei Kalff – metoda, stadii de dezvoltare, proces terapeutic

You are currently viewing Teoria Dorei Kalff – metoda, stadii de dezvoltare, proces terapeutic

Sandplay-ul Kalffian: Perspective asupra teoriei, metodei, etapelor de dezvoltare și procesului terapeutic

14-15 mai 2022
Rosalind Heiko, Ph.D., ISST, CST-T

În cadrul acestui curs, vom lucra intensiv în acest training cu modul specific în care abordarea teoretică a Dorei Kalff se traduce în practica clinică, inclusiv vom aborda perspectiva ei asupra etapelor de dezvoltare așa cum se reflectă ele în progresia lădițelor. Ne vom concentra asupra importanței prezenței și rolului terapeutului în câmpul relațional pentru a construi containerului terapeut-client în relația terapeutică, în terapia Sandplay. Vom investiga credințele și considerațiile centrale în utilizarea Sandplay-ului. Vom rezerva timp și pentru practica experiențială, pentru a ne dezvolta capacitatea de a ne angaja în oferirea unui spațiu liber și protejat pentru clienții noștri prin co-transfer.

Acest training va include materiale privind pregătirea camerei de sandplay, a lădițelor și a nisipului; alegerea colecției și aranjarea figurinelor; alegerea instrumentelor care ne pot fi de folos; cum să interacționați cu clientul pentru a fi un martor implicat și în ceea ce privește reținerea de a interpreta lădița; granițele și stabilirea limitelor în camera de sandplay; invitația adresată clienților, precum și părinților/tutorilor, de a începe procesul de sandplay; fotografierea și documentarea lădițelor; lăsarea lădiței de nisip intacte atunci când clientul pleacă; complexitatea lucrului cu părinții și îngrijitorii; gestionarea daunelor și repararea camerei de sandplay și a colecției; și împuternicirea clientului pentru a face alegeri în camera de sandplay.

Acest training include componente experiențiale esențiale, cu o serie de exerciții în parteneriat. Vă rugăm să veniți pregătiți pentru a experimenta construirea lădițelor într-un spațiu online protejat.

Costul celor două zile de formare este de 650 de lei pentru membri IST înscriși în formare și de 740 lei pentru alți participanți. Înscrierile la formare se pot face încă până pe data de 01.06.2022. Vă rugăm solicitați informații la adresa [email protected].

Certificatele sunt recunoscute de International Society for Sandplay Therapy, iar trainingul este parte din programul de formare complementară a terapeuților de Sandplay acreditat la CPR.

Inscrierile se fac pe site sau la adresa [email protected].

Înscriere program de formare